Eugen Teodorovici: Statul s-a dovedit a fi o structura ce lupta impotriva oamenilor de afaceri

“La nivel de Guvern, avem aprobat un memorandum pentru a discuta intr-un cadru mai larg cu ministerele de Finante, Justitiei, toate celelalte structuri implicate in partea de evaziune fiscala, pentru ca spuneam ca, pana la finalul anului 2018, vom prezenta pe masa Guvernului un proiect de modificare a unor acte normative care se refera la evaziunea fiscala, pentru a aduce practica din statele europene avansate in Romania. Adica, statul sa urmareasca recuperarea unor prejudicii si nu neaparat inchiderea unor companii, trimiterea in inchisoare”, a declarat, marti, Teodorovici, la Senat.
Intrebat daca sustine proiectul de lege pentru modificarea Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, care a primit raport favorabil in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, Teodorovici a raspuns: “Sustin orice fel masura europeana. Numai in Romania, din pacate, statul s-a dovedit a fi in ultimii ani o structura care lupta impotriva oamenilor de afaceri si acest lucru trebuie sa inceteze”.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat marti raport de adoptare proiectului de lege pentru modificarea Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu mai multe amendamente.
Potrivit unui amendament adoptat de deputati, “in cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazuta la art. 8 si 9, daca este stabilita prin hotarare judecatoreasca obligatia inculpatului de a acoperi in termen de un an de la pronuntarea sentintei prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adauga dobanzile si penalizarile, instanta poate dispune o singura data suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere”. “In situatia in care condamnatul nu acopera suma dispusa in termenul stabilit, suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere se va transforma in pedeapsa inchisorii cu executare”, mai prevede legea.
Deputatii juristi au mai adoptat un amendament care stipuleaza ca, in cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute la art. 8 si 9, daca, in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *