EUROCRIMES. 3.000 de conationali se afla dupa gratii in Peninsula. Infractorii romani ocupa golurile lasate de mafia italiana

Timp de un deceniu, pana in 2015, Romania a ocupat primul loc in ceea ce priveste numarul infractorilor straini din Italia. Am cautat sa intelegem de ce-a fost asa si cum se schimba lucrurile in ultimii ani.
Romanii pleaca intruna din Ro-mania. Cu apro-ximativ trei mili-oane de oameni in alte tari UE, avem a doua cea mai mare populatie de migranti de pe continent, dupa Polonia. Potrivit statisticilor oficiale, in jur de un milion de romani traiesc in Italia. O mica parte dintre acestia, aproape 3.000, se afla dupa gratii in Peninsula. Cifra reprezinta cel mai mare numar de migranti UE aflat dupa gratii intr-o alta tara a Uniunii. Timp de zece ani, pana in 2015, romanii fusesera si cei mai numerosi straini din puscariile italiene. ?
Citeste si:?Eurocrimes.?Peste 11.500 de conationali in inchisorile din Europa. Cei mai multi cetateni europeni arestati in UE sunt romani
In majoritatea cazurilor, romanii sunt condamnati pentru infractiuni marunte, cum ar fi furturi din magazine, intrari prin efractie sau furturi din buzunare. “In Germania, aproape 60% din romanii inchisi se afla acolo pentru furturi, ceea ce e destul de neobisnuit – majoritatea sunt acolo pentru infractiuni comise cu violenta sau talhariia”, a explicat Christian Walburg, doctor in stiinte penale la Westphalian Wilhelm University din Münster, Germania… citeste mai multe AICI!

La sfarsitul anilor “90 si inceputul anilor 2000, cand romanii au inceput sa ajunga in Italia, grosul infractiunilor era reprezentat de cersit, furat din magazine ori din buzunare sau proxenetism. O “specialitate” era furtul de cablu de cupru din retelele de transport, pe care-l topeau si-l vindeau catre depo-zitele de fier vechi.

“Atunci exista un val de infractiuni din partea roma-nilor”, spune Vincenzo Nicoli, seful celei de-a II-a divizii a Serviciului Operativ Central din cadrul Politiei italiene.?

Insa, in 2016 oficialul spune ca, daca avem in vedere numarul mult mai mare de romani, constatam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *