Eurostat: Romania a inregistrat in luna iulie a doua mare crestere a vanzarilor cu amanuntul din UE

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cea mai mare crestere a vanzarilor de retail a avut loc in Slovenia, de 10%, in timp ce un ritm ridicat a consemnat si Polonia, de 7,9%. Singura scadere a avut loc in Belgia, de 1%.
Romania s-a plasat pe pozitia a doua si comparativ cu luna iunie, inregistrand un avans al vanzarilor cu amanuntul de 1,2%, la egalitate cu Suedia, pe primul loc fiind Slovenia, cu 1,4%.
La nivelul UE, vanzarile cu amanuntul au scazut in iulie cu 0,2%, iar in zona euro cu 0,3%. Cele mai mari scaderi au avut loc in Germania (-1,2%), Croatia (-1,1%), Estonia si Austria (ambele cu -1%).
Insitutul National de Statistica a anuntat luni ca volumul vanzarilor din comertul cu amanuntul a crescut in iulie cu 1,2% fata de iunie, dinamica anuala accelerand la 10,1%.
In perioada ianuarie-iulie 2017, vanzarile cu amanuntul, care sunt principalul indicator al consumului privat (principala componenta a PIB) au consemnat un avans anualizat de 8,1%, evolutie sustinuta de majorarea venitului real disponibil al populatiei, accelerarea creditarii in lei si climatul pozitiv din piata imobiliara si din piata financiara.
Citeste si Eurostat: Romania, pe ultimul loc in Uniunea Europeana la sumele cheltuite pentru sanatate pe cap de …

spot_imgspot_img