Proiectul de modificare a legii privind organizarea referendumului, adoptat de Camera Deputatilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Proiectul sustinut de senatorii PSD consta in adaugarea a patru alineate la articolul 6 din Legea referendumului.
„Cetatenii Romaniei sunt chemati sa-si exprime vointa prin vot in cadrul referendumului national cu privire la revizuirea Constitutiei in ultima duminica a perioadei de 30 de zile prevazuta la art. 151 (alin. 3) din Constitutia Romaniei, calculata de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Guvernul avand obligatia de a aduce la cunostinta publica, de indata, prin mijloace de comunicare, aceasta data”, se arata la alineatul 4 al articolului 6.Prevederea constitutionala la care se face referire in alineatul de mai sus se refera la obligativitatea organizarii refererendumului in cel mult 30 de zile de la data adoptarii de catre Parlament a initiativei de revizuire.
Initiativa legislativa mai prevede ca proiectul legii constitutionale, adoptat de catre fiecare camera a Parlamentului sau de catre camerele reunite, in caz de divergenta, se trimite in termen de doua zile Curtii Constitutionale, care procedeaza potrivit legii.
„Daca se constata ca initiativa legislativa de revizuire depaseste limitele revizuirii, aceasta se considera nefinalizata si se transmite Parlamentului, procedura urmand a …

spot_imgspot_img