Eurovision 2018: TVR spune ca au fost probleme cu sistemul de vot in tarile cu comunitati romanesti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Piesa „Goodbye”, interpretata de trupa The Humans, aleasa de publicul din Romania pentru a ne reprezenta la Eurovision 2018, nu s-a calificat in finala. Desi vocea Cristinei Caramarcu, solista trupei, a fost apreciata de jurnalistii prezenti la Altice Arena din Lisabona ca fiind cea mai buna feminina din concurs, iar prestatia grupului a fost intampinata cu entuziasm inca de la prima repetitie, rezultatul votului nu a fost de partea romanilor, potrivit comunicatului TVR.
Pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numerosi romani din strainatate au reclamat defectiuni tehnice la sistemul telefonic. Mesajele, viralizate prin retelele de socializare, veneau din tari cu importante comunitati de romani, precum Germania si Italia, unde problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentantii nostri in concurs. Astfel, in Italia, trei dintre retelele nationale nu au functionat in acea seara, iar, in Germania, abonatii unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile.
„Am crezut in sansa noastra pana la final si am dat totul pentru Romania in aceasta seara. Din pacate, rezultatul a fost altul decat cel la care ne asteptam, dar ramanem cu bucuria ca ne-am reprezentat tara pe scena Eurovision”, au declarat membrii The Humans la aflarea rezultatului.
„Joi seara, nu am fost singuri pe scena concursului. I-am simtit alaturi de noi pe romanii de acasa si de pretutindeni, carora le multumim pentru ca ne-au sustinut si au votat, oriunde unde a fost posibil, pentru calificarea noastra”, au mai declarat membrii trupei The Humans la finalul spectacolului.
De la introducerea sistemului cu semifinale, in 2004, Romania s-a calificat in fiecare an in finala. O exceptie a fost anul 2016, cand Romania a fost descalificata din start pentru ca Televiziunea Romana avea datorii la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului international.
Ca si cele doua semifinale, de marti si joi, finala Eurovision 2018 va fi transmisa in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe TVR+, sambata, incepand cu ora 22.00.
In …

spot_imgspot_img