Evaluarea listei de medicamente gratuite si compensate va dura pana in toamna

Evaluarea listei de medicamente compensate si gratuite va dura pana in toamna, demersul avand la baza criterii comparative intre produsele deja existente si cele ce ar putea fi introduse ca molecule noi, a anuntat, joi, presedintele ANMDM, dr. Marius Savu, citat de Mediafax.
“Incepem evaluarea listei de compensate. Avem specialisti si tot ceea ce ne trebuie. Evaluarea va dura trei-patru luni, probabil pana in toamna, astfel incat in acest an sa avem noua lista de medicamente compensate”, a spus presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Marius Savu, la o dezbatere privind lista de compensate.
Potrivit lui Savu, in Romania nu a existat niciodata o evaluare comparativa a listei.
“Noi nu am avut niciodata o evaluare comparativa. De aceea, va trebui sa introducem acest criteriu, care ne poate da o viziune obiectiva, asa cum se practica si in celelalte tari europene. De exemplu, daca deja am un tratament foarte bun, dar in noua lista exista un produs nou, foarte scump si, poate, nu atat de eficient. Repet, comparatia medicamentului pe care vrem sa-l introducem pe lista se face cu cel mai bun tratament pe care il avem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *