EXCLUSIV Premierul Sorin Grindeanu: “PSD va sta 4 ani la Palatul Victoria. Eu? Cat vor oamenii!”

Premierul Sorin Grindeanu a fost invitat, duminica seara, la Romania TV pentru a explica masurile care vor fi adoptate in perioada imediata de Guvernul PSD-ALDE. Legea bugetului va fi trimisa la Parlament in jurul datei de 25 ianuarie, a declarat, joi, la inceputul sedintei de guvern, premierul Sorin Grindeanu, solicitandu-i ministrului Finantelor, Viorel Stefan, sa aiba discutii pe aceasta tema cu fiecare minister. Aceasta ar fi prioritatea nr. 1, dar ramaneti pe Romania TV pentru a afla in detaliu despre schimbarile pe care ii asteapta pe romani in urmatoarea perioada, incepand cu majorarile de pensii si salarii si terminand cu taxele si impozitele din 2017.
Iata declaratiile facute de Sorin Grindeanu la Romania TV:
“PSD va sta 4 ani la palatul Victoria. Eu? Voi sta atata timp cat voi face treaba, cat vor oamenii.
Incercam ca in jurul datei de 25 ianuarie, poate chiar mai repede, sa trimitem bugetul spre Parlament. Ne vom respecta toate angajamentele.
Presedintele Klaus Iohannis a vrut sa vada cum vedem lucrurile pentru 2017. I-am prezentat datele la zi, cat va fi PIB-ul, care este cresterea economica, apoi care este inflatia, cat va fi rata somajului… Nu sunt un tip conflictual, nici eu, nici colegii mei. Discutia cu presedintele a fost cat se poate de decenta si intr-un cadru institutional corect.
Executia bugetara pe anul trecut a avut venituri de 221 de miliarde, prognozate erau de 231, apoi s-a spus la 235 ca si estimare, iar la final s-au inchis lucrurile la 221, ca si venituri totale. Este aceasta diferenta neacoperita. Semnele noastre de intrebare au aparut cand s-a facut o rectificare de buget la finalul lui noiembrie, cand datele erau aproape de adevar, si unde nu s-a facutt rectificare negativa, ba dimpotriva… Ministrul Finantelor a spus ca rectificarea a fost pozitiva pentru ca eram in campanie electorala. Dar exista viata si dupa alegeri… Nu ne putem juca cu lucruri de acest tip. De aceea avem acest semn de intrebare, o sa vedem calculele, care sunt cauzele, dar treaba noastra este sa ne ocupam de implemenatrea programului de guvernare.
Eu am evitat sa vorbesc despre mosteniri grele, chiar daca sunt. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *