EXCLUSIV. Masura fara precedent luata de CFR: a oprit toate trenurile de marfa spre Constanta, de teama codului portocaliu emis de ANM

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

De frica atentionarii cod portocaliu de ninsori si viscol emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, compania de administrare a infrastructurii feroviare CFR SA a luat o masura fara precedent: a oprit de joi circulatia tuturor trenurilor de marfa pe magistrala Bucuresti-Constanta.
„Este pentru prima oara cand in sistemul feroviar se da o asemenea interdictie”, au declarat pentru Romania libera surse din domeniu. Ele au precizat ca, cel mai probabil, si circulatia trenurilor de calatori va fi restrictionata, daca nu chiar intrerupta. Ca urmare a acestei masuri, toate liniile din Gara Bucuresti Baneasa sunt ocupate de garnituri de marfa garate, care nu si-au mai putut continua calatoria spre Constanta.
ANM a emis joi dimineata o avertizare Cod portocaliu de ninsori si viscol puternic pentru Bucuresti si 11 judete din sudul si estul tarii, valabila de vineri dimineata de la ora 2,00, pana seara la ora 18,00. Potrivit meteorologilor, in a doua parte a noptii de joi spre vineri (05/06 ianuarie) si in cursul zilei de 6 ianuarie, in Municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70-85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 de metri si local troienind zapada.
ANM a emis si o avertizare Cod galben de ninsoare si viscol, valabila in sudul, centrul si estul tarii, in perioada 5 ianuarie, ora 22,00 – 6 ianuarie, ora 20,00. In intervalul mentionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, …

spot_imgspot_img