Explozia de la New York: Suspectul a fost anchetat de FBI in 2014, dar exonerat. Acum a fost pus sub acuzare pentru utilizarea armelor de distrugere in masa

UPDATE 7:50.?Ahmad Kahn Rahami, suspectat ca ar fi autorul atentatelor din New York si New Jersey, a fost anchetat de Biroul Federal de Investigatii in 2014, dupa ce chiar tatal lui l-a denuntat ca ar fi terorist. Politia federala americana nu a descoperit, insa,?dovezi ca ar avea legaturi cu terorismul, a recunoscut FBI printr-un comunicat, marti, potrivit AFP, preluata de Agerpres.
La vremea respectiva, politia federala “si-a consultat bazele de date, a facut verificari administrative, a efectuat interogatorii, dar nu a gasit nicio indicatie ca Rahami ar avea legaturi cu terorismul”, mentioneaza comunicatul FBI.
“Evaluarea” lui Ahmad Kahn Rahami de catre FBI fusese lansata “pe baza afirmatiilor tatalui sau dupa o disputa familiala, care fusese apoi raportata autoritatilor”, conform aceluiasi document.
Tatal lui Rahami a declarat deja presei ca el contactase FBI in 2014 pentru a-l avertiza ca fiul sau era un terorist.
——————
Suspectul arestat luni in legatura cu atacurile cu bomba din New York si New Jersey, Ahmad Khan Rahami, a fost pus sub acuzare marti pentru utilizare de arme de distrugere in masa, potrivit unui document transmis de procurorul districtului sud al statului New York, Preet Bharara, scrie AFP, citata de Agerpres.
Tanarul in varsta de 28 de ani a mai fost inculpat pentru capetele de acuzare de atac cu bomba intr-un loc public, distrugere a unor bunuri private si utilizare a unui dispozitiv distructiv pentru a comite o crima violenta.
Ahmad Khan Rahami, un american de origine afgana, este suspectat ca se afla la originea exploziei care s-a produs sambata seara in cartierul Chelsea din Manhattan, in urma careia au fost ranite 29 de persoane, si ca a plantat o bomba artizanala pe traseul unui curse de alergare ce urma sa aiba loc sambata dimineata la Seaside Park, in New Jersey.
Rahami, nascut in Afganistan, a sosit in SUA cand …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *