Explozie de spatii de birouri in Bucuresti

Potrivit estimarilor DTZ, pana la finele anului viitor ar urma sa fie finalizate proiecte totalizand circa 300.000 de metri patrati, avand in vedere ca stocul modern de spatii de birouri din Bucuresti se situeaza la circa doua milioane metri patrati.
“Cea mai mare dezvoltare este asteptata in Istanbul, cu 620.000 de metri patrati de noi spatii de birouri, respectiv o crestere cu 28% a stocului existent. Kiev ocupa locul doi, cu 275.000 de metri patrati (crestere de circa 20%). In Europa Centrala si de Est, Varsovia, Bucuresti si Praga vor avea cele mai mari niveluri ale ofertei noi”, se arata intr-un studiu al DTZ prezentat de Mediafax.
Autorii studiului se asteapta ca in intreaga Europa, in 2013 si 2014 sa intre pe piata 12 milioane de metri patrati de spatii noi de birouri.
“O parte a ofertei noi este ipotetica, iar inceperea reala a constructiei va depinde in principal de o crestere semnificativa a cererii si de revenirea economica. In Europa, totalul proiectelor cu finalizare in 2013 si 2014 reprezinta o crestere cu 4% a stocului”, aprecieaza autorii studiului.
Cresterea stocului de spatii noi de birouri are efect asupra ratei de neocupare a proiectelor, avand in vedere ca cererea se mentine redusa, iar in primul semestru, in Bucuresti a fost inchiriata o suprafata inferioara celei din perioada similara a anului trecut.
“In ultimele 12 luni, cele mai mari declinuri ale ratelor de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *