FBI a informat Olanda cu o saptamana inainte de atentate ca fratii Bakraoui sunt cautati de politia belgiana

Ministrul de Interne al Olandei, Ard van der Steur, a declarat marti ca FBI a informat autoritatile olandeze, cu o saptamana inainte de atentatele ce au zguduit Bruxelles-ul, ca Ibrahim si Khalid el Bakraoui, care s-au detonat la aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek, sunt cautati de politia belgina, transmite Reuters, potrivit news.ro.
“La 16 martie, FBI a informat autoritatile olandeze ca Ibrahim era cautat de politia belgiana pentru infractiunile comise, in vreme ce Khalid era suspectat de terorism, extremism si recrutare de jihadisti pentru Statul Islamic”, a sustinut ministrul van der Steur.
De altfel, dupa atentatele din Bruxelles au iesit la iveala o serie de greseli comise de autoritatile olandeze in cazul fratilor Bakraoui, care au executat atacurile cu bomba de la aeroportul Zaventem si statia de metrou Maelbeek, soldate cu 35 de morti si cel putin 300 de raniti.
Ibrahim el Bakraoui a fost deportat in Olanda in iulie 2015, dupa ce autoritatile turce l-au depistat in apropiere de granita siriana. Insa, politia olandeza sustine ca numele lui Ibrahim el Bakraoui nu aparea pe o lista a persoanelor cautate atunci cand a ajuns pe aeroportul din Amsterdam, iar asta inseamna ca nu a fost in arest. Nu exista informatii care sa clarifice de ce Ibrahim nu a fost deportat in Belgia.
Anterior, ministrul de Interne Ard van der Steur a sustinut ca Olanda a fost informata de faptele comise de cei doi frati, insa FBI nu a comunicat ca Bakraoui erau cautati de politia belgiana.
Informatia a fost prezentata la o intalnire intre autoritatile belgiene si cele olandeze, care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *