Fenechiu: CFR Marfa a trecut pe profit. S-ar putea sa nu se mai privatizeze

“In iulie si august CFR Marfa a facut profit, circa 15 milioane de lei in fiecare luna, iar in septembrie va fi chiar mai mult. Este vorba de profit operational, nu net, dar ganditi-va ce inseamna asta pentru o companie care pierdea constant, de ani de zile”, a declarat Fenechiu citat de Economica.net.
Intrebat despre anomalia de la CFR Marfa, unde cumparatorul Gruia Stoica mai are doar o luna pentru a aduce cele 202 milioane de euro pentru companie, dar nici macar nu a notificat tranzactia la Concurenta, fostul ministru a precizat ca “nu e obligatoriu sa notifice, poate da banii inainte si asteapta sa vada daca primeste avizul dupa”.
“Daca banii pentru CFR Marfa nu vor veni, se va lua o decizie politica, daca va ramane in ograda statului sau va fi privatizat. Eu cred ca o privatizare minoritara este binevenita, important este ca societatea sa ramana profitabila. Sa nu uitam ca de la CFR Marfa s-au taiat datorii de aproape 2 mld. lei, bani care ar fi putut sa ajunga la buget”, a precizat Fenechiu pentru Realitatea TV.
Contactat de Economica.net, Gruia Stoica a spus ca nici nu se poate pune problema de asa ceva. “Doar n-o sa fiu prost sa dau banii pana nu am aviz de la Concurenta. Ce sa fac, sa tin zeci de milioane de euro blocati pentru cinci luni, bani care ar produce o dobanda de milioane de euro?”, a aratat acesta.
Fara un aviz pozitiv de la CC pe concentrarea economica Grampet – CFR Marfa, Stoica nu-si poate exercita conducerea asupra companiei feroviare. Cum o investigatie a CC dureaza cam cinci luni, potrivit lui Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei, patronul Grampet pare sa nu poata prelua? efectiv CFR Marfa din cauza de timp.
Astfel, privatizarea poate pica sau, ca solutie alternativa, Guvernul poate emite o ordonanta de urgenta prin care sa se extinda termenul de plata.
Relu Fenechiu este ministrul in mandatul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *