Feribotul scufundat in Coreea de Sud era condus de un subaltern, nu de capitan

?Feribotul care a naufragiat miercuri in largul Coreei de Sud cu sute de persoane la bord era condus de un ofiter subaltern si nu de capitan, in momentul accidentului, a anuntat vineri justitia, relateaza AFP, citata de Mediafax.
“Cel de-al treilea locotenent era la carma in momentul producerii accidentului”, a declarat procurorul general, Park Jae-Eok, in cadrul unei conferinte de presa. “Capitanul nu era la carma”, a adaugat el.
Capitanul Lee Joon-Seok, criticat dur de rudele celor disparuti pentru ca a parasit nava in timp ce sute de pasageri erau blocati, se afla “in spate”, a adaugat procurorul, fara alte detalii.
Cauzele accidentului nu sunt cunoscute. Numerosi pasageri sustin ca au auzit un zgomot puternic dupa care feribotul s-a oprit brusc, ceea ce ar putea insemna ca nava s-a lovit de un obiect imens.
Expertii vorbesc, de asemenea, de posibilitatea ca incarcatura feribotului, care transporta 150 de vehicule sa se fi deplasat, dezechilibrand imediat nava.
Capitanul a afirmat ca nu s-a lovit de o stanca.
Inconjurat de echipe de televiziune in birourile pazei de coasta, el si-a prezentat scuze joi. “Imi pare intr-adevar rau pentru pasageri, pentru victime si familii”, a declarat el.
Parintii liceenilor acuza de incompetenta Guvernul, echipele de salvare si echipajul feribotului.
Pana in prezent …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *