Feroe – Romania 0-1! La limita rusinii… Cocis marcheaza pentru evitarea dezastrului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Tricolorii au inceput partida din Feroe dornici sa spele rusinea infrangerii cu Lituania (0-3). In primul minut au avut doua ocazii de a inscrie prin Aliuta si Costea, sutul vasluianului ocolind de putin bara portii adverse, in timp ce atacantul oltean a tras telefonat, in bratele portarului advers.

Dominarea copioasa a tricolorilor a continuat, Radoi si Costea ratand alte doua ocazii. Fortat de imprejurari, Piturca l-a inlocuit in minutul 20 pe Radoi cu Ghionea, dupa ce capitanul Stelei a suferit o intindere. Marius Niculae a iesit la rampa si a ratat doua mari ocazii, in minutele 20 si 28, ultima dupa o actiune personala de toata frumusetea a lui Costea. Repriza s-a incheiat la egalitate, dupa o dominare sterila a nationalei Romaniei.

Repriza secunda a inceput cum nu se putea mai rau pentru elevii lui Piturca, Ghionea fiind eliminat in minutul 49 pentru un cot aplicat in plina figura unui feroez. Desi in inferioritate numerica, tricolorii au atacat cu toate liniile si, in minutul 59 Cocis a deschis scorul cu un sut din intoarcere, din afara careului, la firul ierbii. Pasa decisiva a venit de la Aliuta, la capatul unei actiuni personale. Dupa inscrierea golului tricolorii au jucat precaut, punandu-si in evidenta tehnica net superioara printr-o posesie prelungita a balonului.

Acelasi Cocis trece pe langa „dubla” in minutul 70, insa portarul advers a respins sutul din 3 metri al mijlocasului roman. Jacobsen ne-a dat tuturor emotii in minutul 73 cand sutul sau din interiorul careului a fost deviat in corner de Moti, intrat in locul lui Aliuta. Lobont a intervenit salvator in prelungiri, din pozitie de „unu la unu” cu un adversar si Romania invinge chinuit in Feroe, dupa un meci in care inconstienta lui Ghionea putea sa duca la o catastrofa de povestit nepotilor.

spot_imgspot_img