Financial Times:Germania a acceptat noul acord cu Grecia pentru a nu-si distruge complet reputatia

Financial Times:Germania a acceptat noul acord cu Grecia pentru a nu-si distruge complet reputatia?

Cunoscutul editorialist al “Financial Times”, Gideon Rachman, afirma, luni, in cadrul unui editorial, ca Germania a fost de acord sa salveze pentru a treia oara Grecia pentru a nu-si distruge complet reputatia, in Uniunea Europeana si in lume, punctand faptul ca “in realitate, Euro deja otraveste atitudinea Germaniei fata de Europa si atitudinea Europei fata de Germania”. In viziunea sa, Guvernul Syriza a”va face in mod clar orice ca sa deturneze” promisiunile de reforma.

Mai departe, editorialistul isi exprima compasiunea pentru grecii obisnuiti, insa subliniaza faptul ca teza conform careia europenii cei cruzi au impus austeritatea unei tari altfel sanatoase este a”o fantezie neo-stangista. Grecia a fost prost guvernata timp de decenii si a trait peste ceea ce isi permitea”, continua acesta, potrivit HotNews.ro.Referendumul inutil, organizat de premierul Tsipras si castigat covarsitor de varianta “NU”, a exprimat sprijinul poporului grec pentru ca restul Europei a”sa continue sa imprumute miliarde Greciei, dar in conditiile Atenei. Asta nu a fost niciodata realist. Adevarata constrangere asupra libertatii Greciei tine de faptul ca Grecia este falita”, scrie Gideon Rachman.
Fara banii europenilor, austeritatea in Grecia ar fi fost mult mai dura si brusca. Noul imprumut care va fi acordat Greciei este de 85 miliarde de euro, adica dublul PIB-ului anual al Serbiei, o tara de dimensiuni medii din aceeasi regiune.
Financial Times subliniaza ca sprijinul acordat Greciei de presedintele socialist al Frantei, Francois Hollande, se datoreaza faptului ca si Guvernul de la Paris isi reformeaza economia cu la fel de multa dificultate ca si cel de la Atena si ca traieste tot peste ceea ce si-ar putea permite, mai precizeaza editorialistul “Financial Times”.Germania a acceptat, insa, acest nou aranjament pentru a nu-si distruge complet reputatia in Uniunea Europeana si in lume.
a”In realitate, euro deja otraveste atitudinea Germaniei fata de Europa si atitudinea Europei fata de Germania”, incheie Gideon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *