Fisker ar putea fi salvat de o companie germana. Rivalul Tesla, readus la viata!.

Producatorul auto american Fisker ar putea fi cumparat de compania germana?Fritz Nol, si ar putea reincepe productia de masini la un an dupa ce a fost oprita. Tranzactia ar urma sa fie efecuata pentru circa 25 milioane de dolari, potrivit Autobild.
Producatorul de masini electrice Fisker se afla intr-o situatie complicata, dupa ce guvernul american si-a retras sustinerea, in conditiile in care nu au fost indeplinite anumite criterii. Desi Fisker nu a mai produs nicio masina de aproape un an de zile, totusi compania a reusit sa evite sa ceara falimentul.
Interesul altor producatori auto pentru Fisker este unul ridicat chiar si dupa retragerea din companie, in primavara acestui an, a fondatorului ei, Henrik Fisker. In cursa pentru preluarea Fisker au intrat chiar si chinezii de la BAIC (unul dintre cei mai mari producatori auto chinezi) sau Bob Lutz, fostul sef al General Motors. Insa cea mai concreta oferta a venit din partea nemtilor, care vor avea nevoie sa faca investitii serioase in cazul in care vor deveni noii proprietari. Vanzarea Fisker vine la pachet si cu un datorii de dirca 190 milioane de dolari catre guvernul american, pe care viitorii proprietari vor trebui sa le achite.
Viitorul Fisker in mainile nemtilor
Fritz Nol are deja un plan de restructurare pentru compania aflata in deriva de mai bine de un an, iar printre primele masuri ar fi chiar mutarea productiei din Finlanda la o fosta fabrica a General Motors din Delaware,?SUA.
Fisker este un producator auto atipic, ocupandu-se doar de design, o parte din proiectare si marketing, intregul proces de fabricatie fiind externalizat catre alti producatori auto si furnizori. Singurul sau model, Karma, a fost asamblat la fabrica celor de la Valmet, din Finlanda. Guvernul american i-a oferit un credit de circa jumatate miliard de dolari, din care Fisker a primit doar 193 milioane, dupa care creditarea a fost inghetata pe fondul neindepliniri mai multor conditii de catre producatorul auto american.
Fisker ar putea capata o noua viata sub patronajul nemtilor, insa ramane de vazut daca tranzactia va fi oficializata avand in vedere datoriile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *