Florin Citu: In fiecare an, PSD a crescut cheltuielile bugetare si a scazut sumele alocate investitiilor

Premierul Viorica Dancila a afirmat luni, la prezentarea bilantului dupa sase luni de guvernare, ca criticile referitoare la lipsa investitiilor au fost nefondate, in contextul in care bugetul alocat acestora a crescut cu peste 50% in primul semestru, la 9,1 miliarde lei, fata de primele sase luni ale anului trecut.
Insa, suma prezentata este mai mica, ca procent din total cheltuieli, potrivit lui Citu, care avertizeaza ca PSD transfera banii spre zone neproductive.
“Ca sa fie clar, PSD a crescut cheltuielile bugetare in fiecare an si a scazut sumele alocate investitiilor. PSD ia banii alocati pentru investitii si ii transfera catre cheltuieli neproductive – pensii speciale, salarii bugetare, ajutoare de stat, ajutoare sociale etc. In acelasi timp creste deficitul bugetar. Este o dovada clara de subminare a potentialului de crestere economica si condamnare la saracie a generatiilor viitoare de romani”, a scris Citu, intr-un mesaj postat pe Facebook.
El a avertizat ca acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai multi romani parasesc tara. Citu atrage atentia ca situatia este si mai grava daca este privita dintr-o alta perspectiva.
“In primul semestru din 2018, veniturile bugetare nu au ajuns pentru plata cheltuielilor neproductive (salarii, pensii speciale, pensii, ajutoare sociale, subventii, ajutore de stat etc). Ce sa mai vorbim de investitii. Banii pentru investitii plus inca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *