Legea de modificare a Codului Penal, contestata de Klaus Iohannis la CCR. Dosarul intra in dezbatere pe 17 septembrie

UPDATE?Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta pe 17 septembrie sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind modificarile aduse Codului penal si Legii pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, au precizat miercuri oficiali CCR citati de Agerpres.
_____________
Presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale, miercuri, 25 iulie, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, a anuntat Administratia Prezidentiala.
“In temeiul dispozitiilor art. 146 lit. a) din Constitutie si ale art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, formulez urmatoarea
SESIZARE DE NECONSTITUTIONALITATE
asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie”, se arata in scrisoarea pe care presedintele Klaus Iohannis i-a transmis-o presedintelui CCR, Valer Dorneanu.?
“Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie a fost trimisa Presedintelui Romaniei in data de 6 iulie 2018, in vederea promulgarii.
Prin modul in care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *