FMI critica planul de salvare pe care Eurogrupul l-a propus Greciei. Care sunt obiectiile

Fondul Monetar International (FMI) a criticat marti seara acordul privind un nou plan de salvare oferit Greciei de liderii zonei euro, apreciind ca datoria publica a statului grec a devenit nesustenabila si ca Atena are nevoie de reducerea datoriilor, scrie Mediafax.

Evaluarea FMI intervine in contextul in care Parlamentul de la Atena trebuie sa voteze miercuri patru legi prevazute de acordul incheiat luni la Bruxelles. Studiul FMI pune sub semnul intrebarii validitatea reformelor cerute de liderii zonei euro si aproba reducerea datoriilor ceruta de opinia publica din Grecia. Potrivit BBC, studiul publicat de FMI va complica misiunea premiereului grec Alexis Tsipras, care trebuie sa convinga parlamentarii, inclusiv pe cei din partidul sau, Syriza, sa voteze aceste legi.
De altfel, Tsipras a declarat marti ca nu crede in planul de salvare propus, dar este dispus sa il implementeze pentru “a evita dezastrul pentru tara” si colapsul bancilor.
Prevederile care urmeaza sa fie votate miercuri sunt o preconditie pusa de creditori pentru inceperea discutiilor pentru un nou program de imprumut in valoare de pana la 86 de miliarde de euro. Studiul FMI afirma ca statele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *