Ford si Renault cer garantii statului roman, din cauza scaderii drastice a vanzarilor

Ford si Renault cer garantii statului roman, din cauza scaderii drastice a vanzarilor

Industria auto se confrunta cu mari probleme din cauza crizei financiare. Ford si Renault cer garantii de stat din partea Romaniei pentru a putea primi ulterior finantari de la Banca Europeana. Cele doua companii constructoare de masini au nevoie de acest sprijin din cauza scaderii drastice a vanzarilor.

Ford si Renault vor garantii pentru a putea primi credite din partea Bancii Europeane de Investitii. Acestea ar urma sa fie in valoare de 400 milioane euro, respectiv 100 de milioane de euro, potrivit unor surse guvernamentale.

Din cauza scaderii cererii, atat pe piata interna, cat si in statele in care Dacia exporta, activitatea uzinei de la Mioveni a fost oprita cateva zile in octombrie precum si in perioada 20 noiembrie – 7 decembrie.

O alta companie care a apelat la ajutor din partea statului este combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, sustin aceleasi surse. Compania de stat Oltchim ar putea beneficia, in contextul crizei, de un plan de sustinere elaborat de actionarul majoritar, AVAS, care include si contractarea unui credit din partea institutiei.

Se pare ca Oltchim nu-si mai permite sa plateasca materia prima, iar comenzile pentru export au scazut la jumatate. Astfel, in luna noiembrie Oltchim si-a redus activitatea cu 20%, iar aproximativ 500 de salariati au fost disponibilizati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *