Fost olimpic international, mort la Iasi

Un fost olimpic international si student la Universitatea Cambridge?a murit, joi, la Iasi, unde venise sa-si petreaca sarbatorile, relateaza Mediafax.?
David Calin Cristian, medaliat cu argint la olimpiada internationala la Chimie in 2012, a murit, joi, la Iasi, din cauze necunoscute. Prietenii lui au sustinut ca, cel mai probabil, a fost vorba despre un anevrism sau o afectiune la inima.
Tanarul studiaza la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, iar de cateva zile s-a intors in tara pentru a-si petrece sarbatorile.
“Este o veste ingrozitoare. A fost un elev de exceptie la Colegiul Negruzzi, era pasionat de chimie, iar in 2012 a fost declarat elevul anului la Iasi. Venise de sarbatori acasa, in timp ce fratele sau tocmai a plecat pentru un interviu, tot la Cambridge. Tristetea este coplesitoare. Ar fi luat in mod sigur drumul cercetarii, pentru ca era pasionat de studiu, avea o inteligenta nativa”, a declarat Camelia Gavrila, seful Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.
Directorul Colegiului “Costache Negruzzi” din Iasi, Elvira Rotundu, sustine ca David Calin Cristian fusese in vizita la fostul liceu in urma cu cateva zile, ea adaugand ca nimic nu prevestea “cumplita veste”.
“A fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *