Maica Tereza devine sfanta

Maica Tereza, care si-a dedicat intreaga viata ca sa-i ajute pe saraci, bolnavi si orfani, va fi sanctificata de Biserica Catolica, in septembrie 2016, a scris o publicatie catolica, citata de Reuters, potrivit Mediafax.?
Avvenire, un cotidian religios italian, editat de Conferenza Episcopale Italiana, a anuntat pe site-ul sau ca papa Francisc a aprobat, joi, un decret care recunoaste un miracol infaptuit de Maica Tereza, atribuit interventiei sale in fata lui Dumnezeu.
Maica Tereza, care a murit in 1997, la varsta de 87 de ani, a fost beatificata in 2003, de fostul papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesita infaptuirea unui miracol, reprezinta ultima etapa inainte de sanctificare.
Cotidianul Avvenire afirma ca al doilea miracol atribuit unei interventii speciale a Maicii Tereza in fata lui Dumnezeu – de care este nevoie pentru ca o persoana sa fie canonizata – a constat in vindecarea inexplicabila a unui barbat care suferea de o maladie cerebrala mortala.
Membrii familiei acelui barbat s-au rugat in fata Maicii Tereza, iar el s-a vindecat, spre surprinderea medicilor, care nu au putut sa explice acea vindecare miraculoasa.
Un purtator de cuvant de la Vatican a spus ca nu detine informatii despre anuntul facut de cotidianul Avvenire.
Acelasi ziar catolic, care in trecut a fost foarte bine informat in legatura cu cateva evenimente similare, afirma ca papa Francisc va sluji cel mai probabil el insusi la ceremonia de canonizare a Maicii Tereza in septembrie 2016.
Maica Tereza, nascuta la Skopje, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *