Fosta Avicola Targu Jiu si-a reluat activitatea si vor fi create 600 de locuri de munca

Fosta Avicola Targu Jiu si-a reluat activitatea si vor fi create  600 de locuri de munca

Aproximativ 600 de persoane vor fi angajati la Targu Jiu, la fosta societate Avicola, cumparata la sfarsitul anului trecut de grupul Carmistin detinut de omul de afaceri Iustin Paraschiv.

Patru dintre fermele fostei societati Avicola au fost populate cu aproximativ 300.000 de pui.?Pana acum au fost deja angajate zeci de persoane si se cauta in continuare lucratori. La inceput, personalul a urmat un stagiu de perfectionare, dupa care a fost angajat. Reprezentantii Carmistin spun ca sunt probleme cu gasirea personalului de specialitate, desi au fost publicate o serie de anunturi de angajare. Cele mai cautate sunt posturile de inginer zootehnist.

“Avand in vedere starea avansata de degradare a unora dintre capacitatile de productie, dar si tehnologia invechita din fermele care ar putea fi mai repede puse in functiune, compania a decis sa deruleze un plan de investitii de circa 20 de milioane euro. La momentul achizitionarii instalatiile nu erau functionale, toate autorizatiile au fost retrase, iar pentru reluarea activitatii va fi necesara reautorizarea, atat a abatorului, cat si a fermelor. Pana la sfarsitul anului 2015 au functionat 4 ferme (34 hale) si abatorul”, a declarat Iustin Paraschiv, proprietarul grupului Carmistin, dupa cumpararea Avicola Targu Jiu.
Grupul Carmistin este compus din Carmistin International, Avicarvil Farm, Avirom Plus, Avicarvil Procurment, Pajo Holding, Avicarvil, Pajo Agriculture, Porcellino Grasso si Agrikilti, si care produce anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci si 10.000 de vite in viu in cele 18 ferme specializate.

Avicarvil, parte a grupului Carmistin, intentioneaza sa preia fostul complex de suine de la Dragutesti. Investitorul vrea sa infiinteze aici crescatorie de porci sau pasari de carne. Complexul de suine de la Dragutesti nu mai desfasoara activitate in scopul in care a fost creat de circa 15 ani. Avicarvil este interesata sa achizitioneze cele 12 hale ale complexului in vederea extinderii activitatii proprii. Halele sunt folosite in prezent de mai multi proprietari de animale pentru cresterea vacilor si a porcilor. Reprezentantii societatii se mai afla in negocieri cu doi proprietari de terenuri.

De asemenea, Avicarvil este interesata sa preia si fosta unitate de crestere si sacrificare a porcilor de la Iezureni. La acest moment exista o serie de negocieri intre lichidatorul Suinprod si reprezentantii Avicarvil. Fermele si abatorul au fost distruse, tranzactia constand mai mult in preluarea terenurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *