Fostul ministru Daniel Barbu, numit la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

0
1

Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu a fost numit in Consiliul Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Numirea in functie a fost semnata de premierul Victor Ponta, informeaza Mediafax.
Daniel Barbu a precizat ca a fost rugat sa ocupe functia in locul lui Stelian Tanase, dupa ce acesta s-a retras din Consiliu pentru a conduce televiziunea publica. Barbu este politolog si profesor la Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti.
Liberalul Daniel Barbu a demisionat din functia de ministru al Culturii la 12 decembrie, la solicitarea liderului PNL, Crin Antonescu, dupa ce a participat la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova, iar, la finalul acestora, a raspuns mai multor intrebari venite din randul celor prezenti in sala de spectacole.
Printre raspunsurile ministrului s-a numarat si cel in care a facut referire la suma mare alocata pentru programul de prevenire si combatere HIV/SIDA: “La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here