Fostul primar al orasului Detroit, condamnat la 28 de ani de INCHISOARE pentru coruptie

Kwame Kilpatrick, in varsta de 43 de ani, a fost gasit vinovat, in martie, de 12 capete de acuzare, printre care deturnare de fonduri publice, extorcare si frauda fiscala, dupa o ancheta federala asupra conturilor si contractelor incheiate de primaria orasului Detroit.
De asemenea, 33 de persoane, printre care consilieri si angajati municipali, au fost condamnate pentru ca au participat la acest vast sistem de coruptie publica.
Fostul primar a fost acuzat ca a impartit cu un subcontractant al orasului comisioane in valoare de peste 83 de milioane de dolari, platite de promotori pentru a obtine santiere municipale.
Ancheta a mai stabilit ca primarul ales in 2002 a cheltuit cu 840.000 de dolari mai mult decat valoarea salariului sau si ca a deturnat fonduri ale diverselor asociatii create pentru a-i ajuta pe locuitorii orasului.
“In aceasta caz nu este vorba atat de o condamnare a unor acte din trecut, cat despre schitarea unui nou viitor pentru oras”, a declarat procurorul Barbara McQuade. “O asemenea pedeapsa ii va descuraja pe alti oficiali sa fure poporul si va …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *