Fostul sef al FBI, James Comey, il compara pe Trump cu un “cap al mafiei”

Comey povesteste cum, atunci cand s-a dus sa il informeze pe presedinte privind dosarul pe care spionul britanic Christopher Weele l-a redactat despre legaturile sale cu Rusia, Trump a ales sa discute despre strategia de gestionare a situatiei cu toti agentii FBI de fata pentru a incerca sa ii coopteze de partea sa.
In cadrul unei alte intalniri de la Casa Alba, Comey sustine ca Trump “nu se opreste niciodata din vorbit” si astfel obtine un acord tacit de la toti cei prezenti.
“Intalnirea m-a marcat … Mi-am adus aminte de momente anterioare din cariera mea ca procuror cand am avut de-a face cu capi ai mafiei. Acordul tacit. Seful avand control complet. Juramintele de loialitate. Mentalitatea de noi versus ei. Mintitul despre toate lucrurile, mici sau mari, pentru a sustine un fel de cod al loialitatii care pune organizatia peste moralitate si adevar”, sustine Comey in cartea sa.
Cand a fost concediat de Trump, Comey sustine ca secretarul pentru securitate nationala de atunci, John Kelly, l-a sunat sa ii spuna ca este “dezgustat” de concedierea sa si ca isi va da demisia in semn de prost. Comey l-a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *