Fotbalist roman retinut si eliberat intr-un dosar de aranjare a unor meciuri

de Andrei Mazurchievici Publicat la: 18.09.2013 19:05 Ultima actualizare: 18.09.2013 19:06

Atacantul roman Cristian Cristea (25 de ani), fost jucator la FC Snagov si Viitorul Constanta, in prezent la Southern Stars, din a doua liga australiana, a fost retinut si ulterior eliberat de politia de la Antipozi, fiind anchetat intr-un dosar de aranjare a mai multor partide.
Potrivit news.com.au, Cristea a fost eliberat in cursul zilei de luni din arestul politiei, el urmand sa mai fie supus altor interogatorii.

Intr-un meci in care Southern Stars conducea pe South Melbourne la pauza, antrenorul Zaya Younan i-a schimbat pe cei mai buni jucatori ai echipei, inclusiv pe Cristea, care marcase golul. La final, meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2.
In acest sezon, Southern Stars a avut un buget de doar 45.000 de dolari pentru jucatori si antrenori.
Younan s-a oferit sa fie antrenorul echipei in acest sezon fara a fi remunerat, desi tehnicienii au la acest nivel salarii intre 400 si 1.000 de dolari pe saptamana. Totodata, el a promis ca va aduce jucatori straini pe gratis.
Conform heraldsun.com.au, opt jucatori ai echipei, Cristian Cristea, Ryan Hervel, Joe Woolley, Nicholas McKoy, Tamas Nagy, Jiri Kabele, Reiss Noel si David Obaze, au fost dusi, duminica, in arestul politiei din Melbourne. Patru dintre acestia, Obaze, McKoy, Noel, si portarul Woolley, au ramas in arest si au fost acuzati oficial de aranjare a meciurilor pentru pariuri.
Sursa citata a mentionat ca in luna august, mai multi jucatori au petrecut cateva zile intr-un complex hotelier din statiunea Bali (Indonezia), unde cele mai ieftine camere costa 360 de dolari pe noapte, iar cele mai scumpe 800 de dolari, cu mult peste posibilitatile fotbalistilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *