FOTO NOUL Mercedes GLA. Nemtii isi completeaza gama cu un baby-SUV!.

Mercedes a lansat primele imagini oficiale cu noul SUV de clasa compacta, GLA, care pare sa pastreze in detaliu aspectul conceptului omonim, prezentat in cadrul Salonului de la Shaghai. Un SUV lifestyle, GLA va intra in competitie directa cu modele ca Audi Q3 sau viitorul BMW X4, respectiv Range Rover Evoque.
Clientii SUV-urilor cu pretentii, lifestyle, vor avea de ales dintr-o gama tot mai mare, care de aceasta data si-a mai adaugat un nume. Mercedes GLA este cel mai mic SUV de la Mercedes, insa multi il considera doar un crossover pentru modelul Clasa A. Ce e drept, GLA a fost construit pe platforma compactei germane, de multa vreme vorbindu-se despre lansarea unei versiuni mai robuste, cu trasaturi de off-roader pentru Clasa A. Asemanari vizibile intre cele doua modele pot fi vazute atat la nivelul aspectului exterior, cat si la interior, acolo unde mare parte este identica.
In ciuda dimensiunilor reduse, L x l x h (4,417 m x 1,804 m x ?1,494 m), modelul ofera o capacitate maxima de incarcare de 421 litri. Insa modelul impresioneaza mai ales prin forma sa aerodinamica. Cu un coeficient de 0,29 GLA este cel mai aerodinamic SUV din clasa. Forma acoperisului curbata, terminata cu un spoiler care pare mai de graba o continuare decat o intrerupere a acestuia, sau partile profilate de sub masina sunt menite sa imbunatateasca rezistenta la fluxul de aer. Masina beneficiaza si de o serie de caracteristici care redus zgomotul scos la inaintarea, mai ales cu viteze ridicate.
Initial GLA va dispune de patru versiuni de motorizare, toate in patru cilindri. GLA 200 va fi propulsata de un motor de 1,6 litri si 156 CP, GLA 250, de un motor de 2 litri si circa 210 CP. In timp ce acestea vor fi versiune pe benzina, vor exista si doua variante pe motorina, si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *