FOTO Noul monopost electric al Renault, pregatit pentru Formula E 2014.

Cel mai nou campionat automobilistic al lumii, Formula E, va avea la linia de start un nou monopost, de aceasta data fiind vorba de rodul colaborarii dintre Renault si Spark?Racing Technology. Bolidul SRT 01E va concura incepand cu prima editie a Formula E, cea din 2014, conform?worldcarfans.com.
Spark?Racing Technology estea cea de a patra echipa care si-a anuntat prezenta in viitorul circuit dedicat monoposturilor electrice. Monopostul lor este construit in colaborare cu Renault, proiectul fiind coordonat de?Frédéric Vasseur, personalitate a motorsportului francez.?SRT 01E va avea un sasiu construit de Dallara, cu un cockpit din fibra de carbon, in timp ce pneurile sunt ale furnizorului oficial al campionatului, Michelin. Pneurile folosite vor avea o durabilitate pentru intreaga cursa, ceea ce inseamna ca nu vor trebui schimbate la boxe.
SRT 01E este propulsat de un motor electric McLaren, care poate atinge maximum 270 CP, cu toate ca regulamentul competitie va duce la limitarea sa la doar 180 CP in timpul curselor. Asta insa nu-i va impiedica pe piloti sa foloseasca bolidul la puterea sa maxima, existand posibilitatea implementarii pe masina a unui sistem “Push-to-Pass” care, temporar, va permite utilizarea motorului la capacitatea maxima. De asemeni monopostul va fi limitat la 225 km/h, viteza maxima stabilita de organizatorii Formula …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *