FOTO Renault lanseaza conceptul Initiale Paris. Ce inseamna “premium a la francaise”.

Renault lanseaza la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul “Initiale Paris”, care prefigureaza viitoare generatie a modelului Renault Espace. Propunerea pentru viitorul monovolum nu este doar un concept ci o ultima etapa a unui ciclu mai amplu prin care Renault a lansat nu mai putin de sase concepte.
Initiale Paris este cel de-al saselea concept lansat de francezi in cadrul unui ciclu de reintinerire a intregii flote de vehicule. Astfel conceptul lansat la Frankfurt se alatura prototipurilor: DeZir, Captur, R-Space, Frendzy, Twin”Z/Twin”Run. Fiecare dintre acestea a dat nastere sau a influentat intr-o oarecare masura noile modele lansate Renault.
“Initiale Paris este a sasea masina concept a strategiei de design Renault. Ea prefigureaza Renault Espace intr-o versiune Initiale Paris care evoca viziunea Renault asupra segmentului premium”, declara Laurens van den Acker, director pentru design industrial Renault.
Conceptul prezentat de Renault are o lungime de 4,85 metri, din punct de vedere al dimensiunilor fiind asemanatoare cu un alt concept lansat la Frankfurt, Jaguar C-X17, cu toate ca vorbim despre clase diferite. Conform companiei conceptul imbina: dinamismul unei berline, datorita “calandrului cu linii ferme si umerii solizi”, caracterul unui SUV, avand in vedere pozitia de condus sau rotile de 22 inci si luminozitatea unui monovolum,?ceea ce o face o solutie buna pentru calatoriile lungi in vacante.
Modelul se remarca la nivel estetic prin elementele de tip fagure, care creeaza o continuitate intre exterior si interior, pavilionul din aluminiu si plexiglas, jocul de lumini din habitaclu, insertiile din lemn sau aluminiu, toate acestea oferind o viziune “premium a la francaise”. Interiorul se incadreaza in stilul minimalist, insa cel mai probabil in cazul viitorului Espace, acest stil va fi inclocuit cu ergonomia.
Vezi aici cum arata si celelalte lansari de la Salonul Auto de la Frankfurt
Inovatie si sub capota
Motorul concept …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *