FOTO VIDEO Tabloul dramei din zona afectata de uraganul Irma: Case puse la pamant, masini luate de vantul puternic, inundatii devastatoare. Ce a cauzat furtuna din Atlantic

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cel putin noua persoane au murit, iar alte 23 au fost ranite, in urma devastatorului uragan Irma, format in Oceanul Atlantic, potrivit Daily Mail. Este cea mai puternica furtuna inregistrata in ultimele decenii.?
Drumurile si sistemele de comunicatie au fost grav avariante, refacerea acestora putand dura luni de zile. Mai mult de jumatate din insula Puerto Rico a ramas fara electricitate, peste 900.000 de persoane neavand energie electrica. De asemenea, Irma a cauzat inundatii majore in insula Barbuda, conform Servicului Meteorologic National.
Gaston Browne, premierul insulelor Antigua si Barbuda, a catalogat daunele ca fiind „absolut devastatoare”, estimand ca „95% dintre proprietati au suferit un anumit nivel de daune”.
Uraganul Irma, de categoria 5, a generat ploi torentiale si inundatii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinatii turistice foarte populare, au anuntat autoritatile locale, potrivit The Associated Press.
Vantul puternic a smuls acoperisuri si a avariat reteaua electrica in insulele franceze Saint Martin si Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autoritatilor regionale din Saint Martin a fost partial distrus.
Cateva din „cele mai solide cladiri” de pe Insula Saint Martin au fost distruse, a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne.

„Ne temem pentru un numar de compatrioti care din pacate nu au vrut sa tina cont de masurile de protectie si sa mearga in locuri sigure (…) Suntem pregatiti pentru ce-i mai rau”, a declarat Annick Girardin, ministrul francez pentru Teritoriile de peste Mari.

Cauzele puternicei furtuni din Atlantic
Cercetatorii sunt de parere ca schimbarile climatice nu au contribuit la aparitia uraganelor, dar au avut un rol important in forta distructiva a acestora. Uraganele se transforma in forte din ce in ce mai distrugatoare an de an, este concluzia finala, scrie Mediafax.

„Uraganul Irma, care a urmat imediat dupa Furtuna Tropicala Harvey si dupa alte fenomenele meteo exterme, a ridicat semne de intrebare cu privire la rolul schimbarilor climatice. Trebuie sa ne intrebam cum influenteaza schimbarile climatice fenomenele meteo extreme. In afara de incalzirea atmosferica, ridicarea nivelului marii si topirea ghetarilor au contribuit enorm la impactul uraganului Irma pe suprafata terestra”, a declarat un specialist in meteorologie, Dann Mitchell.

Schimbarile climatice conduc la incalzirea oceanului si cresterea nivelului marii. La randul sau, acest lucru ajuta la transformarea uraganului intr-unul …

spot_imgspot_img