FOTO VIDEO Violente extreme in urma referendumului pentru independenta Cataloniei. Peste 800 de persoane au fost ranite in confruntarile cu Politia

Peste 800 de persoane?au fost ranite, duminica, in Catalonia in urma incidentelor violente care au avut loc intre Politie si sustinatorii independentei, anunta serviciile de urgenta. Cifra ii include si pe cei care au suferit atacuri de panica.?Cele mai multe violente au avut loc la Barcelona, unde fortele de ordine au?avut?ca misiune oprirea procesului electoral, scrie News.ro.

a??Reactia liderilor europeni
Guy Verhofstadt, negociatorul sef pentru Brexit din partea Parlamentului European – Nu vreau sa intervin in problemele interne ale Spaniei, dar condamn absolut tot ceea ce s-a intamplat astazi in Catalonia.
Liderul scotian Nicola Sturgeon – Indiferent de punctul de vedere al independentei, ar trebui sa condamnam toate scenele la care suntem martori si sa invitam Spania sa schimbe cursul inainte ca cineva sa fie grav ranit.
Ministerul britanic de Externe – Referendumul este o problema pentru guvernul spaniol si pentru popor. Vrem sa vedem respectarea legii spaniole, respectarea constitutiei spaniole si respectarea statului de drept.
Charles Michel, premier belgian – Violenta nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *