FOTO. Americanii construiesc platforme SPECIALE in Romania. Care este rolul lor

Detasamentele de genisti ale Armatei Romane si genisti americani din Garda Nationala a statului Alabama lucreaza la modernizarea celui mai mare poligon al Fortelor Terestre Romane.
Lucrarile din poligonul Cincu (judetul Brasov) au durata de patru luni si se vor incheia in septembrie 2015.
Stadiul lucrarilor a fost verificat in poligon, sambata, de seful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciuca, si de comandantul Fortelor Terestre Americane dislocate in Europa, general-locotenent Ben Hodges. Alaturi de ei au venit la Cincu seful Statului Major al Fortelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, precum si loctiitorul comandantului Garzii Nationale a statului Alabama, general-maior Charles Gable.
Citeste si:? FOTO. Antrenament pentru Afganistan: BOMBE improvizate, masini – capcana si atacuri sinucigase
Genistii amenajeaza platforme complexe de antrenament pentru diferite specialitati militare, cladiri cu destinatii speciale sau administrative, precum si un drum de manevra cu lungimea de aproximativ 5 kilometri.
“Tot ce se va realiza in acest poligon va dainui in timp si le vom folosi in comun atat noi, cat si partenerii nostri strategici si celelalte armate NATO”, a declarat generalul maior Dumitru Scarlat, seful SMFT.
Poligonul de la Cincu apartine Centrului de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre.
Citeste si:? Exercitiu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *