FOTO. Spania: 1.400 de persoane, evacuate din regiunea Valencia, din cauza unui incendiu

Aproximativ 1.400 de persoane au fost evacuate, luni, din regiunea spaniola Valencia, din cauza unui incendiu forestier de origine criminala, au informat oficialitatile locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.
Intr-o mesaj postat pe Twitter, reprezentantul guvernului din regiune, Juan Carlos Moagues, preciza ca au fost evacuate 1.400 de persoane din statiunile?balneare Javea si Benitachell.
In urma incendiului, mai multe case, cat si 320 de hectare au ars, astfel ca aproape 300 de pompieri au intervenit pentru stingerea focului. Cu toate acestea, flacarile au fost intetite, luni, din cauza schimbarii directiei vantului.
Potrivit purtatorului de cuvant al regiunii, incendiul a scazut in intensitate luni seara. In plus, sursa citata a precizat ca incendiul are un caracter criminal.
“Este terorism de mediu, acesta nu numai ca pune in pericol patrimoniul natural, dar este si un atac impotriva persoanelor”, a declarat presedintele regiunii Valencia, Ximo Puig.
Duminica seara, mai mult de o mie de localnici si turisti au trebuit sa isi paraseasca locuintele din statiunile balneare de pe litoralul Costa Blanca, la nord de Alicante, si au fost adapostite intr-un liceu si la o scoala.?In zori, imaginile de pe retelele sociale au aratat flacari …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *