FOTO+VIDEO. Pasajul de la Piata Sudului a fost inaugurat cu doi ani intarziere. Firea a acuzat managementul prost si a anuntat ca a facut o economie de 1,2 milioane de euro

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE: Pasajul de la Piata Sudului, inceput in mai 2014, a fost inaugurat duminica. Primarul Gabriela Firea a dat vina pe managementul prost si mutarea retelei de utilitati pentru cei doi ani de intarziere, sustinand si ca a facut o economie de 1,2 milioane de euro, conform Hotnews.?
Gabriela Firea a declarat ca lucrarea ar fi trebuit realizata cu fonduri europene,costand 19,5 milioane de euro, insa, din cauza prostului management al administratiei trecute,?au fost absorbiti doar 15% din banii europeni, restul fiind pusi de la bugetul local.?

Primarul general a mai spus si ca?40% din lucrare s-a facut intr-un an si 60% in doi ani si jumatate si, pana la urma, pasajul a fost cu 1,2 milioane de euro mai ieftin, valoarea total a investitiei fiind pana la urma 18,3 mil. euro. ?Firea a mai anuntat si?ca?la acest proiect, mai exista?un litigiu intre Primarie si constructor, care cere in plus 60% din valoarea proiectului.?
Gabriela Firea a estimat ca timpul de asteptare in trafic va scadea cu 70 la suta.?
Edilul a precizat ca pana pe 10 septembrie va fi finalizata si linia de tramvai.
Gabriela Firea, aclamata la inaugurarea pasajului de la Piata Sudului:

Pasajul rutier de la Piata Sudului va fi inaugurat duminica, 23 iulie, de la ora 12.00, a anuntat sambata Primaria Capitalei.
La inaugurare va participa primarul general, Gabriela Firea.
Acesta este unul dintre cele opt proiecte pentru care municipalitatea a obtinut finantare europeana si care trebuia finalizat pana in decembrie 2015, informeaza Agerpres. Intrucat ?lucrarile nu au fost incheiate la termenul stabilit, cu o saptamana inainte de sfarsitul lui 2015, CGMB a aprobat prelungirea acestui proiect, alaturi de alte sase, precum si alocarea unor sume de la bugetul local in acest sens.
Desi primarul interimar Razvan Sava s-a declarat in mai multe randuri optimist in ce priveste finalizarea lucrarilor pana pe 30 iunie 2016, acestea nu au fost incheiate in perioada in care el s-a aflat la conducerea PMB.
„Nu este singura investitie, singura lucrare derulata de Primaria Capitalei unde greselile au pornit chiar din faza de proiectare. (La pasajul de la Piata Sudului – n.r.) nu s-au luat in calcul eventualele utilitati care sunt in zona respectiva si aici amintesc apa, canal, gaze, energie electrica”, explica?Sava, in februarie 2016.
Tot atunci, Primaria Capitalei informa ca s-a realizat 40% din proiect, fata de 20% la inceputul lunii ianuarie.
Pe 10 iunie, in urma unei vizite pe santier, Gabriela Firea declara ca lucrarile sunt realizate in proportie de 60%.
„S-au facut greseli de catre toti cei implicati. Trebuie sa invatam din aceste greseli si sa nu le repetam. Furnizorii de utilitati nu au stiut exact care sunt traseele cablurilor si tevilor, Primaria nu a urmarit indeaproape lucrarile, iar constructorul a asteptat pana s-au deviat toate utilitatile, nu s-a avansat cu alte lucrari”, preciza edilul general.
Pe 21 octombrie, Gabriela Firea anunta ca, daca noile planuri vor fi respectate, pasajul ar urma sa fie finalizat in primavara anului 2017.
La sfarsitul lunii martie, primarul Capitalei sublinia ca este decisa sa rezilieze contractul cu constructorul pasajului, Asocierea Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, daca acesta nu-i transmite in termen de zece zile un grafic accelerat al lucrarilor si un termen „fix” de finalizare a acestora. Ulterior, primarul general aprecia ca „inacceptabil” termenul de 30 octombrie avansat de constructor, adaugand ca 15 iulie ar fi o data „rezonabila”.
Pe 6 aprilie, …

spot_imgspot_img