Luni avem temperaturi de pana la 37 de grade. Vremea se racoreste marti

Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara dupa-amiaza in vest si in sud, iar disconfortul va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa atinga si sa depaseasca pragul critic de 80 de unitati, informeaza duminica ANM.
Luni, temperaturile maxime se vor incadra in general intre 28 si 37 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara in estul teritoriului, precum si in zonele de deal si de munte, iar noaptea in jumatatea de vest, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua si aspect de vijelie. Izolat vor fi caderi de grindina si cantitati de apa de peste 25 l/mp. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse. Minimele termice se vor situa intre 14 si 24 de grade.
Marti, in majoritatea zonelor tarii, vremea va fi in general instabila si se va racori, scaderea de temperatura fiind chiar semnificativa in regiunile vestice; treptat, incepand din vest, innorarile se vor accentua, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *