Franta ar fi platit 18 milioane de dolari pentru eliberarea jurnalistilor luati ostatici in Siria

Suma, trimisa la Ankara de catre ministrul francez al Apararii Jean-Yves Le Drian, a fost platita rapitorilor prin intermediul serviciilor secrete turcesti, scria Focus in editia de sambata, citand surse apropiate NATO la Bruxelles.
Potrivit unor experti NATO, spionajul francez a fost informat inca de la inceputul luarii de ostatici unde erau detinuti cei patru jurnalisti, insa a renuntat la o interventie, din cauza confruntarilor armate care devasteaza Siria, potrivit revistei.
Cabinetul Ministerului Apararii a tinut sa dezminta, pentru AFP, aceste afirmatii.
“Guvernul dezminte in mod categoric informatii publicate in saptamanalul citat si reitereaza pozitia Frantei in problema eliberarii ostaticilor, exprimata sambata trecuta de catre Laurent Fabius”, a declarat aceasta sursa.
Dupa eliberarea, weekendul trecut, a celor patru jurnalisti, tinuti captivi aproximativ zece luni in Siria, ministrul francez de Externe Laurent Fabius a declarat ca “statul francez nu plateste rascumparari”.
“Este un principiu foarte important, pentru ca alti rapitori sa nu fie tentatti sa rapeasca alte persoane. Totul decurge prin negocieri, discutii”, a insistat, de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *