STUDIU. Copiii pierd sapte minute de somn pentru fiecare ora petrecuta in fata televizorului

Copiii dorm in medie cu sapte minute mai putin pentru fiecare ora de privit la televizor, cei mai expusi la acest fenomen fiind baietii, au constatat cercetatorii americani.
Cercetatorii de la spitalul de pediatrie MassGeneral Hospital for Children si de la Scoala de sanatate publica de la Harvard au studiat peste 1.800 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 8 ani, descoperind ca acei copii care aveau televizor in dormitor dormeau mai putin decat ceilalti, informeaza dailymail.co.uk.
Participantii la studiu – atat copiii, cat si mamele acestora – au fost integrati in Project Viva, o cercetare pe termen lung a efectelor asupra sanatatii cauzate de o serie de factori, in timpul sarcinii si dupa nastere.
Studiul a analizat informatiile raportate de mame ai caror copii aveau 6 luni in momentul inceperii studiului, o data pe an, pana cand acestia au implinit varsta de 7 ani.
Informatiile cuprindeau detalii despre timpul petrecut de copii intr-o camera in care televizorul era pornit si despre timpul petrecut de copiii mai mari in fata televizorului. De asemenea, studiul prezenta informatii despre copiii cu varsta mai ales intre 4 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *