Franta critica pozitia “contradictorie” a Rusiei fata de Ucraina si Siria

In Ucraina, “obiectivul este dezescaladarea si pregatirea alegerilor de la 25 mai”, a declarat ministrul francez de Externe Laurent Fabius pentru postul de radio France Inter.
“Cand avem o situatie din care vrem sa iesim prin intermediul democratiei, trebuie sa mergem la urne. Remarc in trecere contradictia de nesustinut a partenerilor nostri rusi. Pe de o parte, spun ca “nu trebuie (sa aiba loc) alegeri in Ucraina”, desi aceasta este iesirea pasnica (din criza), iar de cealalta parte, in Siria, in contextul in care exista un razboi si 150.000 de morti, ca trebuie sa fie votat domnul Bashar al-Assad, la inceputul lui iunie”, adauga Fabius.
Presedintele in exercitiu Bashar al-Assad, sustinut de Rusia, va infrunta doi candidati in alegerile prezidentiale prevazute la 3 iunie, pe care este sigur ca le va castiga, intr-o tara devastata de un razboi civil.
Propagarea tulburarilor separatiste in estul Ucrainei si violentele recente de la Odesa complica zi de zi organizarea unor alegeri prezidentiale anticipate in Ucraina. De la destituirea lui Viktor Ianukovici din functia de presedinte, in urma unei miscari vaste de contestare, in Piata Maidan din Kiev, tara este condusa de catre un presedinte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *