Fratele liderului Al-Qaida va fi judecat pentru terorism in Egipt

Mohamed al-Zawahiri – fratele liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri – a fost arestat in august pentru “sustinerea” presedintelui islamist Mohamed Morsi, care a fost destituit de catre armata in iulie si compare in prezent in mai multe procese.
Cele 68 de persoane acuzate ca au creat un “grup terorist legat de Al-Qaida” au pregatit atacuri impotriva instalatiilor guvernamentale, serviciilor de securitate si comunitatii crestine, in vederea “propagarii haosului si prejudicierii securitatii” tarii, a afirmat agentia Mena.
Mena nu a precizat daca aceste atacuri au avut loc si nici data procesului. Cincizeci de membri ai acestui grup sunt in detentie in timp ce altii au fugit.
Potrivit unor surse judiciare, ancheta a dezvaluit ca grupul a trimis membri in Siria pentru a lupta impotriva regimului lui Bashar al-Assad, inainte de a fi somati sa revina in Egipt la 30 iunie 2013.
Ei au fost chemati sa lupte impotriva noilor autoritati dupa destituirea presedintelui Morsi, au adaugat sursele citate.Potrivit acestora, Mohamed al-Zawahiri, care este de nationalitate egipteana a iesit din inchisoare in timpul revoltei care l-a indepartat de la putere pe Hosni Mubarak in 2011, este acuzat ca a creat acest grup, ca a inarmat membrii acestuia si ca i-a antrenat pentru fabricarea de explozibili si amplasarea unor bombe.
Aceste surse au afirmat ca autoritatile dispun de dovezi care arata ca membrii grupului s-au antrenat in locuri secrete din orasul Sharqiya (Delta Nilului) si in cartierele Matareya si 6 Octombrie din Cairo.
De la destituirea lui Morsi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *