Furtuna in judetul Bihor. O persoana a murit, 13 sunt ranite, dintre care trei in stare grava. S-a actionat conform planului rosu de interventie

0

UPDATE 24,00: O ambulanta cu medic ramane peste noapte in campingul de la Bulz, pentru a acorda asistenta in cazul in care mai sunt gasite persoane ranite.
La miezul noptii, bilantul evenimentului din Bihor?era de un mort si 13 raniti, dintre care trei in stare grava, a precizat secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit acestuia, planul rosu de interventie a incetat.
UPDATE 23,35: Prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat ca in momentul inceperii furtunii, in cele doua campinguri afectate se aflau peste o suta de persoane.
O parte dintre acestea venisera la o reuniune religioasa, a precizat prefectul. Acesta a confirmat ca, in momentul inceperii furtunii, judetul Bihor era sub atentionare meteo de cod galben.
UPDATE 23,30: Coordonatorul SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a anuntat ca, dintre persoanele ranite, doua sunt in stare grava iar alte cinci au rani “de gravitate medie”.
Alte persoane au rani usoare. Majoritatea victimelor au fost ranite de copacii cazuti. Un copac a cazut peste o masina in care se aflau doua persoane, iar un alt copac a cazut peste un cort in care se aflau turisti. Barbatul decedat se afla in masina peste care a cazut copacul.
Campingul este situat in lunca Crisului si este foarte frecventat de turisti. Localitatea Bulz este la 70 de kilometri de Oradea.
UPDATE 23,00:??”In localitatea Bulz, din cauza fenomenelor meteo periculoase, si anume o furtuna, mai multi turisti aflati intr-un camping au fost raniti. O persoana din randul turistilor a decedat dupa ce un copac a cazut peste masina in care se afla. Cinci persoane au fost ranite si sunt transportate la spital. La fata locului au fost mobilizate toate resursele SMURD, 11 echipaje intervenind la Bulz, plus alte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *