Gelozia la barbati este invers proportionala cu inaltimea

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cu cat barbatii sunt mai inalti cu atat sunt mai putin gelosi, potrivit unui studiu realizat de cercetatori din Olanda si Spania, publicat in Evolution and Human Behavior si preluat de AFP. Cercetatorii de la universitatile din Groningen (Olanda) si Valencia (Spania) au cerut participantilor la studiu, 549 de barbati si femei, sa autoevalueze nivelul de gelozie si sa identifice caracteristicile care ii deranjeaza cel mai mult la o persoana de acelasi sex. In ceea ce priveste barbatii, nivelul de gelozie este invers proportional cu inaltimea, aceasta fiind direct asociata cu atractia, puterea si succesul in dragoste.

In ceea ce priveste femeile, cele de talie medie sunt cel mai putin geloase, pentru ca sunt avantajate in ceea ce priveste sanatatea, fertilitatea si popularitatea in randul barbatilor, potrivit studiilor anterioare asupra conservarii speciei.
Totusi, atunci cand se confrunta cu rivale superioare din punct de vedere fizic sau social, femeile de talie medie pot deveni mult mai geloase decat semenele lor, simtind ca se confrunta cu riscul de a fi dominate. Un alt studiu, realizat de cercetatorii polonezi de la Universitatea din Wroclaw si publicat in acelasi numar al revistei Evolution and Human Behavior, a avut ca subiect influenta lungimii picioarelor asupra atractiei fizice. Cercetatorii au modificat fotografiile a sapte barbati si femei care aveau aceeasi inaltime, dar lungimi diferite de picioare. La studiu au participat 100 de barbati si 118 femei. Specialistii au descoperit ca atat barbatii cat si femeile prefera fotografiile in care silueta persoanelor a fost modificata pe computer pentru ca picioarele sa para cu 5% mai lungi decat in realitate. Insa picioarele foarte lungi (care au fost modificate pentru a parea cu 15% mai lungi) nu au fost considerate la fel de atractive, spun acestia. „Oamenii prefera o usoara imbunatatire, nu una care sa sara in ochi”, au explicat cercetatorii. Picioarele originale au fost considerate la fel de atractive ca cele „prelungite” cu 10%. Potrivit acestui studiu, o femeie de inaltime medie – 1,63 metri – ale carei picioare masoara pe interior 73,66 centimetri, ar avea nevoie de 77,47 centimetri pentru a atinge perfectiunea. „Picioarele lungi sunt un semn ca posesorul este sanatos”, au mai spus cercetatorii.

spot_imgspot_img