Geoana: PSD a fost “extraordinar de culant, elegat, calm, respectuos” fata de “colegii liberali”

de Indira Crasnea – Mediafax, Eliana Radulescu – Mediafax Publicat la: 28.09.2013 12:26 Ultima actualizare: 28.09.2013 12:27

PSD a fost “extraordinar de culant, elegat, calm, respectuos” fata de “colegii liberali”, aceasta atitudine fiind expresia dorintei de a pastra o majoritate guvernamentala “operationala” si o coalitie “functionala”, a declarat, sambata, senatorul PSD Mircea Geoana.
Geoana a spus ca, “daca ar fi dupa interesul PSD” ar trebui sa existe un “sistem electoral simplu, in care primul sa ia tot, de sus pana jos”, dar ca “nu este bine ca un partid ca PSD, care a castigat “totul in Romania” sa devina “atat de dominant”.

Intrebat dacã proiectul de regionalizare, prin care se propune ca guvernatorul sa fie ales indirect, de catre primari si presedintii de consilii judetene, care i-ar dezavantaja pe liberali, Geoana a aratat ca, personal, si pe el l-a “deranjat” sistemul paritar intre PSD si PNL, cand a fost facut USL.
“Pe mine m-a deranjat ca pesedist, suntem de doua ori talia PNL, si am acceptat pentru avea un echilibru si pentru a putea avea un parteneriat de lungã durata cu un sistem dezavantajos pentru noi. A fost extrem de multa suparare in PSD: De ce sã impatim cu un partener care este jumatate talia noastra”, a spus acesta.
Senatorul a mentionat ca PSD a fost “mai mult decat elegant” in relatia cu liberalii si cã social-democratii au lasat de la de la ei, pentru ca au vrut sa confirme o relatie solida, pe termen lung, care este in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *