In cat timp va fi distrus, in totalitate, arsenalului chimic sirian.

Consiliul Executiv al Organizatiei pentru Interzicerea Armamentului Chimic a validat, in noaptea de vineri spre sambata, foaia de parcurs a distrugerii arsenalului chimic sirian, a anuntat un purtator de cuvant al OIAC, citat de Mediafax.
“Dupa o dificultate de ultim moment, Consiliul nostru Executiv s-a reunit si a adoptat, la ora locala 0.38 (sambata, 1.38,ora Romaniei), o decizie asupra unui program accelerat OIAC de distrugere a armelor chimice siriene”, le-a spus Michael Luhan, un purtator de cuvant al organizatiei, unor jurnalisti, in fata sediului organizatiei, la Haga.
O modificare “minora” a fost operata in ultimul moment in document, care a ajuns in presa inaintea reuniunii, dar aceasta modificare nu priveste termenele-limita stabilite si etapele, inclusiv distrugerea totala a arsenalului chimic pana la jumatatea lui 2014.
“Ne asteptam sa avem o echipa pe teren in Siria inca de saptamana viitoare”, a adaugat aceeasi sursa.
Foaia de parcurs, care prevede inspectii in Siria incepand cel mai tarziu de marti, urma sa fie inclusa in rezolutia Consiliului de Securitate al ONU asupra careia americanii si rusii s-au pus de acord vineri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *