GERMANIA – PORTUGALIA, LIVETEXT de la ora 21:45. Ozil vs Cristiano Ronaldo.

Germania intalneste astazi, de la ora 21:45, pe Lvov Arena, echipa Portugaliei, in al doilea meci din grupa B a Campionatului European.Aflate in “”grupa mortii””, alaturi de Olanda si Danemarca, echipele Germaniei si Portugaliei s-au intalnit de 16 ori de-a lungul timpului. Germania a obtinut 8 victorii, lusitanii 3, iar 5 partide s-au incheiat nedecis.
Germania are motive sa fie circumspecta inaintea meciului, deoarece Portugalia a invins-o cu scorul de 3-0, la EURO 2000, iar Nationalmannschaft a incheiat pe ultimul loc intr-o grupa din care facea parte si Romania. Germania si-a luat, insa, revansa la turneul final din 2008, prin victoria cu 3-2 de la Basel.
Portugalia a fost prima echipa care a invins Germania in preliminariile Cupei Mondiale, in 1985, la Stuttgart, cu 1-0, intrerupand astfel un sir de 36 de partide fara esec. De atunci, germanii au pierdut o singura gata in preliminariile pentru CM, in 2001, in fata Angliei (1-5), la Munchen.
Ultimul meci direct a fost finala mica a Cupei Mondiale din 2006, cand Germania s-a impus cu 3-1 la Stuttgart.
Selectionata lui Joachim Loew a castigat toate cele 10 meciuri din preliminarii si a marcat in ultimele 16 partide, in 9 dintre acestea inscriind cel putin cate trei goluri. Ultimul meci in care Nationalmannschaft nu a marcat a fost un egal cu Suedia, in noiembrie 2010, 0-0 in deplasare.
De la titlul cucerit la EURO 1996, Germania a pierdut mai multe meciuri decat a reusit sa castige la turneele finale ale competitiei continentale. Din 12 partide sustinute, Germania …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *