Ghid de intretinere moto: reparatie carburator, inlocuire si service moto

Ghid de intretinere moto: reparatie carburator, inlocuire si service moto

Inainte de a porni in marea avetura a vietii tale pe plaiurile mioritice, ai grija sa iti pregatesti din timp motocicleta pentru aceasta noua provocare! Fie ca esti un mester iscusit sau apelezi la asistenta tehnica din partea unui service autorizat, intretinerea unei motociclete si reparaea acelor componente care creeaza probleme este procedura de rutina, care necesita destul de multa indemanare, dar si rabdare.

In ceea ce priveste carburatorul, acesta este componenta cea mai importanta a unei motocicletei, fiind, de fapt, un fel de dispozitiv cu rol de alimentare, care regleaza schimbul dintre carburant si aer, facilitand aprinderea prin scanteie a motorului cu ardere interna.

Varianta moderna a carburatoarelor de ultima generatie are la baza componenta originala a vechilor vehicule, care a suferit unele transformari care sa permita o mai buna ajustare a combustibilului si a amestecului sau cu mediul atmosferic.

In acest fel, carburatorul se poate adapta mai usor unor conditii variate de
functionare a noilor tipuri de motoare cu ardere interna, in doi sau patru timpi. Componentele sale principale sunt conducta de legatura dintre cele doua camere ale sale, jictorul, flotorul, supapa cu ac, difuzorul si clapeta de obturare.

Reparatie carburator, intretinere si inlocuire

Procesul de reparatie a carburatorului, de intretinere sau de inlocuire a acestuia este unul complex, motiv pentru care interventia unui technician autorizat este cea mai la indemana solutie pentru orice rider.

In prima faza, are loc curatarea carburatorului! In urma curatarii, se vor indeparta rugina, calcarul sau alte depuneri, agenti cu o influenta negativa asupra parametrilor normali ai motorului. Procedura ar trebui executata periodic, in special la inceputul ierni, atunci cand vehiculele pe doua roti sunt folosite intr-o masura mai mica! Orice semn care tradeaza functionarea optima a motorului ar trebui sa ne ghideze spre un service autorizat.

Asadar, daca observi variatii mari ale turatiilor motorului, rateuri in timpul decelerarii sau fum negru, etc, este momentul sa apelezi la curatare si reparatie carburator. Dupa demontare, acesta se pastreaza pentru 30 de minute intr-un solvent special, apoi se sufla prin toate orificiile. Dupa asamblare, se verifica echilibrarea clapetelor de acceleratie cu ajutorul ceasurilor vacumetru.

In situatia in care apelezi la inlocuirea componentei originale cu una noua, indiferent de marca motocicletei pe care o detii, alege intotdeauna un kit reparatie carburator nou, de la comerciantii autorizati, cum ar fi Uniform Srl (unimotors.ro).

In concluzie, executand la timp toate aceste operatiuni, vei putea porni mereu la drum in deplina siguranta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *