Gica Popescu a dat explicatii la DNA, in calitate de martor, in dosarul privind cartile scrise in penitenciar

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a da declaratii, in calitate de martor, in dosarul privind cartile scrise in penitenciar, potrivit Agerpres.
La intrarea in sediul DNA, el a declarat?ca va da declaratii in calitate de martor, precizand ca tot ce are de spus despre cartile scrise in penitenciar le va spune doar procurorilor.
Ancheta vizeaza?profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile stiintifice ale detinutilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP),?care au propus eliberarea.
In acelasi dosar a fost audiat, marti, si directorul sportiv al FC Steaua, Mihai Stoica.
In 4 noiembrie,?Gheorghe Popescu a fost eliberat conditionat, dupa ce a executat un an si opt luni din pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile primita in dosarul transferurilor de jucatori.?Popescu a beneficiat de reducerea pedepsei si pentru ca a scris patru carti in penitenciar: “Fotbal pentru viitori fotbalisti profesionisti”,”Personalitatea sportivului, conditie obligatorie pentru succesul in sport”, “Consideratii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel scolar” si “Abordari teoretice si practico-metodice ale predarii jocului de fotbal in centrele de copii si juniori din perspectiva interdisciplinara”.
Autoritatile au deschis o ancheta, in ianuarie, dupa ce DNA?s-a sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de favorizare a faptuitorului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *