Gigantul american HP, acuzat de pozitie dominanta in Romania

HP

Consiliul Concurentei a sanctionat compania Hewlett-Packard (HP) Romania cu amenda de 2,96 milioane lei (aproximativ 665.000 de euro) pentru abuz de pozitie dominanta, se arata intr-un comunicat al Consiliului.

In urma investigatiei derulate, Consiliul a constatat ca HP Romania a abuzat de pozitia dominanta pe care o detinea, prin intreruperea inainte de termen si fara o justificare obiectiva a unui contract prin care acorda partenerilor sai preturi speciale pentru consumabile marca HP livrate catre un client din segmentul business.
Contractul se derula prin intermediul a patru firme partenere, respectiv SC Isa SRL, SC Kmp Vest SRL, SC S&T Romania SRL si SC Be Proffice SA/RTC Proffice Experience SA, scrie Ziarul Financiar.
Anularea de catre HP Romania, cu cinci luni inainte de data expirarii, a contractului in cauza si stoparea relatiilor comerciale deja existente cu cei patru parteneri s-a realizat fara nicio explicatie din partea companiei dominante HP Romania.
In perioada 2007 – 2011, HP Romania a detinut o pozitie dominanta pe piata imprimantelor tip inkjet pentru segmentul business, cota de piata fiind de peste 80%. Investigatia a fost declansata in 2012, in urma unei plangeri.
“O companie care detine o pozitie dominanta poate adopta strategiile necesare pentru a-si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *