Gigi Becali sustine ca detine palmaresul echipei Steaua

de Adrian Tone – Mediafax, Marius Tone – Mediafax Publicat la: 01.09.2015 18:24 Ultima actualizare: 01.09.2015 18:25

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca gruparea pe care o conduce este continuatoarea echipei care a castigat Cupa Campionilor Europeni, prezentand un stratut al AFC Steaua, in care se preciza ca preia palmaresul revendicat acum de CSA Steaua.

“Cei de la armata spun ca vor retrogradarea, echipa Steaua sa nu mai fie inregistrata, ca palmaresul face parte din patrimoniul CSA. Cel mai important lucru este palmaresul. Si eu spun asa, asta este un statut al Fotbal Club Steaua Bucuresti Asociatie si spune asa “Asociatie fara scop lucrativ, Asociatie Fotbal Club Steaua Bucuresti continua activitatea de performanta a sectiei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua si preia in intregime traditiile glorioase ale acesteia”. Ce inseamna traditiile glorioase? Traditie si glorie, nu? Si palmares, care toate au fost preluate. Mai este la ei? Mai este gloria la ei, palmaresul? Mai este la ei? Eu cred ca este clar pentru toata lumea. Daca traditia si palmaresul sunt preluate, cum sa ramana la ei? “, a declarat Becali.
Finantatorul echipei campioane considera ca palmaresul echipei nu a trecut la CSA Steaua odata cu decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, referitoare la marca Steaua: “Tot in statut scrie ca Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti are ca atribute de identificare insigna, steag si imn propriu, aprobate de Adunarea Generala. Cu alte cuvinte mi-am infiintat o echipa de fotbal si imi fac emblema mea. Nu ca sunt obligat sa tin emblema aia, ca daca nu, se desfiinteaza Steaua. E clar ce scrie. Ca am facut-o pe aia, asa a fost, dar puteam sa fac si X si eram tot continutoarea. Ce reiese din asta? Ca emblema nu atrage dupa ea traditia si palmaresul, pentru ca Inalta Curte de Casatie nu a vorbit decat despre emblema, nu puteau sa spuna decat despre cererea lor. Nu vorbeste nimic despre celelalte lucruri, e minciuna lor. Asociatia, prima care a preluat toate de la ei. Iar eu am preluat dupa aia, m-am subrogat si am preluat tot de la asociatie. Si scrie acolo ca pot sa fac sigla proprie, imn propriu, ce vreau. Nu sunt obligat sa tin sigla aia, cu alte cuvinte nu atrage sigla si palmaresul si traditia. Asta e la mintea cocosului, ca sigle poti schimba sapte. Chelsea a schimbat zece sigle pana acum, asta ce inseamna, ca are zece palmaresuri?”.

Si in ceea ce priveste numele Steaua, Becali a fost categoric, spunand ca nu va renunta la el. “Eu cand am intrat in puscarie avocatii nu au stiu sa se apere. Eu le dadeam astea, adica statutul si astea. Dar avocatul s-a aparat cu faptul ca atunci cand o societate preia tot patrimoniul unei societati atunci preia si embleme. Dar ei au spus ca nu s-a preluat tot patrimoniul, ca patrimoniul este CSA. Dar sigla nu face parte din patrimoniu. Ca ei zic ca vor sa o vanda. Dar cum sa o vanda? Sigla nu face parte din patrimoniu, ei nu stiu nici atata lucru. Sigla nu are o valoare contabila pe care poti sa o vinzi. Sigla o folosesti. Daca vreau o iau, daca nu, imi pun altceva. Sigla inseamna reprezentare grafica, reprezentare comerciala, pai eu la Registrul Comertului sunt inregistrat ca Societate Comerciala de judecatori. Spun ei (n.r. – CSA si MApN) sa schimb numele, pai cum sa schimb? Pai daca judecatorul asa a spus, cum sa schimb? Spune Inalta Curte ca eu trebuie sa schimb numele? Spune doar ca emblema apartine CSA, atunci ia emblema”, a mai spus finantatorul stelist.
Gigi Becali a afirmat ca odata cu preluarea clubului Steaua s-a obligat sa achite si datoriile pe care Clubul Sportiv al Armatei Steaua le avea catre AVAB si Bancorex: “Ascoiatia Fotbal Club Steaua Bucuresti a facut aceasta conventie in care se spune ca preia datoria de la AVAB. de 21 de milioane, asta inseamna cam 900.000 de euro. In statut se scrie asta. Scrie ca se preia datoria Clubului Sportiv al Armatei Steaua catre antreprenorul SC Tehnorob, de la Bancorex, tot ce tine de Complexul Ghencea, in conformitate cu expertiza tehnica. Am luaty datoria pe care am platit-o de la AVAB, am luat de la licitatie toate datoriile pe care le avea la Bancorex, in ceea ce priveste Tribuna Oficiala. Am stins, m-am tinut de cuvant in tot ceea ce priveste conventia dintre Armata si societatea mea. Eu m-am tinut d ecuvant cu toate. Este semnata de generali, de ministrul Babiuc. Eu am platit nocturna. Conform intelegerii, eu am facut toate alea, pentru ca, ei trebuiau sa predea toata baza spre folosinta, conform intelegerii, cum scrie in actele astea. Eu am facut numai asfalt de 3 milioane. Imi era rusine, ca jucam in Liga Campionilor. Pentru ce am facut asfalt? Ce eram nebun, sa bag 3 milioane si sa-l folosesc un an? Am facut gazon, am facut teren sintentic de 800.000, am facut tabela de 800.000, pe care le-am lasat acolo. Eu am investit cateva milioane de euro numai in infrastructura aia. Si scrie ca devin proprietatea statului. Pai devin propirietatea statului, dar eu le-am facut cu gandul sa ma folosesc eu de ele, nu cu gandul ca ei sunt hoti si dupa ce le faci “Ia iesi ba afara, acum. Acum pleci, nu mai vreau sa te las, te-am pacalit, ti-am luat banii. Acum te dau afara, pentru ca sunt tare”. Bine, ma, oi fi tu tare, dar nici eu nu sunt asa moale.”
La conferinta de presa, Becali a prezentat si o caseta video VHS, afirmand ca exista imagini cu membrii Adunarii Generale a CSA Steaua, printre care si actualul presedinte, George Boroi, votand infiintarea societatii pe actiuni si trecerea patrimoniului la entinatea nou-infiintata “Apoi am facut acea Adunare Generala in care se spune asa: “aprobarea in intregime si detaliata a actului constitutiv a societatii comerciale Fotbal Club Steaua Bucuresti SA”. Acum este vorba despre aceasta Steaua. In adunarea asta, Rosu, comandantul clubului, Boroi, care era vicepresedinte, si toata conducerea ridica mana. Sunt filmati. Au ridicat mana in unanimitate. Erau parca 62 de membri care au aprobat in unanimitate. In unanimitate s-a aprobat FC Steaua Bucuresti SA, dupa care se spune ca Societatea Comerciala Fotbal Club SA va prelua fara nicio alta formalitate locul din Divizia A, subrogandu-se in toate drepturile asociatiei. Obtinand certificat sportiv, pe care l-am obtinut. Astea toate s-au facut cu instanta judecatoreasca, nu le-am facut eu. Boroi ala a ridicat mana (n.r. – In Adunarea Generala) si dupa aia a zis ca nu mai e asa, nu vreau asa. Astea sunt semnate de zece generali si de ministri si dupa doi ani au zis ca nu mai e valabil. Pai atunci sa imi dati banii pe investitii. Pai ei unde sa joace fotbal daca isi fac echipa in Divizia D? Le iau nocturna eu, le iau tabela, toata tribuna oficiala o demontez, le iau lifturile pe care le-am platit eu, luminile, sistemele de siguranta, toate le iau eu. Am facut cabinele de jucatori, scaunele tot eu, voi unde sa jucati? Ei nu au decat niste scari de beton si niste terenuri pe care le-am facut eu. Si ei acum zic ca toate sunt ale lor. Eu le-am facut sa le folosesc eu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *