Gino Iorgulescu, noul presedinte LPF, audiat de procurorii DIICOT

Publicat la: 15.11.2013 10:53 Ultima actualizare: 15.11.2013 11:06

Noul presedinte al LPF, Gino Iorgulescu, a fost citat, vineri, sa se prezinte la DIICOT pentru a-i fi adus la cunostinta rezultatul unei expertize financiar-contabile intr-un dosar din 2006 privind transferul unor fotbalisti, in care este suspectat de evaziune fiscala.
In acest dosar privind transferul unor fotbalisti la Poli Timisoara, in care Gino Iorgulescu, Constantin Iacov si Florin Ciobanu sunt suspectati de evaziune fiscala, a fost dispusa efectuarea unei expertize financiar-contabile, aceasta fiind finalizata recent, au declarat surse judiciare.

Anchetatorii l-au citat pe Gino Iorgulescu sa se prezinte la DIICOT pentru a-i fi adus la cunostinta rezultatul expertizei.
Fostul conducator al FC National, Gino Iorgulescu, a fost ales, joi, in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el invingandu-l la alegeri pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.
In iunie 2006, ANAF informa ca fostul presedinte al gruparii bancare Gino Iorgulescu, presedintele de atunci al Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, dar si presedintele Asociatiei FC National 2000, Florin Ciobanu, sunt acuzati de evaziune fiscala in cazul transferurilor jucatorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah si Jon McKain la Poli Timisoara si ca, in acest caz, a facut o plangere penala.
“Cei trei sunt acuzati de savarsirea mai multor fapte, respectiv: omisiunea cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate, avand drept consecinta denaturarea veniturilor; omisiunea evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; retinerea si nevarsarea, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere de sursa; nevirarea la bugetul asigurarilor sociale de stat a contributiei de asigurari sociale, retinuta de la asigurat; nevirarea la bugetul asigurarilor pentru somaj a contributiei la fondul de somaj”, preciza ANAF.
Conform informatiilor furnizate de ANAF, faptele respective sunt prevazute si pedepsite prin prevederile Legii Contabilitatii, Legii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, Legii privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si Legii privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. De asemenea, in comunicat se mentioneaza ca verificarile la cele trei societati au fost efectuate la solicitarea Directiei Generale a Finatelor Publice a judetului Timis.
Lui Florin Ciobanu, in calitate de presedinte al Asociatiei FC National 2000, i se imputa neinregistratea in contabilitate a sumei de 1.450.000 de dolari, rezultata din transferurile lui Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu si Adrian Olah, bani incasati “integral, in mod nejustificat, in conturile unei alte entitati juridice, respectiv Asociatia Pro National”, care nu avea nicio calitate in aceste acorduri.
In comunicatul ANAF se specifica faptul ca, potrivit dosarului de executare silita aflat in gestiunea Administratiei Finantelor Publice a sectorului 5, AFC National 2000 avea in momentul respectiv datorii totale la bugetul general consolidat de 15.826.907 de lei, dintre care debite cu stopaj la sursa de 6.391.038,02 de lei, pe conturile sale deschise la banci din Romania fiind instituite popriri, in vederea recuperarii debitelor restante.
Astfel, AFC National 2000 este acuzata ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *